تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
امید پژوهش
سالار و
آدرس
omidstar.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
کفشهايتان لنگه به لنگه نميشود
آنجا اگر کمي سر کيسه را شکل کنيد و يک جفت گيوه مرغوب هجيجي بخريد، کفشهايتان ديگر هرگز لنگه به لنگه نميشوند چون گيوه لنگه راست و چپ ندارد و يکي از اصليترين مکانهاي توليدش، روستاي هجيج از توابع بخش نوسود شهرستان پاوه در استان کرمانشاه است.
هجيج ـ که برخي آن را با «ح جيمي» مينويسند و ميگويند به معناي دره سرسبز و عميق است ـ روستايي است که همه خانههايشان از سنگ هستند و حتي يک آجر در آنها به کار نرفته است.
کسي نميداند اين ماجرا درباره روستاي هجيج و بقعه سيدعبدالله در کنار رودخانه سيروان، راست است يا تنها قصهاي ساده است براي سنگين شدن پلکهاي بچههاي هجيجي، وقت خواب. مهم اين است که اهالي هجيج، اهل تسنن هستند، اما به امامزادهشان احترام ميگذارند واين بقعه از پنج قرن پيش تاکنون سرپا بوده است و زيارتگاه دوستدارانش.
گيلان ـ قلعه رودخان
افسون ميشويد
حتي از ديدن عکس روستاي قلعه رودخان از توابع بخش مرکزي شهرستان فومن در استان گيلان هم لذت ميبريد و دلتان تازه ميشود تا چه رسد به اينکه آنجا باشيد و در هواي خنک و مطبوعش نفس عميق بکشيد و صداي هوش گياهان به گوشتان برسد و بوي سبزه مرطوب جنگل را حس کنيد و به آواز پرندگان گوش کنيد که در اعماق آن سبزي يکدست ميخوانند.
نظر یادتون نرهههههههههههههههههه
آذربايجان غربي ـ سهولان
به کبوترها احترام بگذاريد
حتي اگر هيچيک از آن قلعهها و مساجد قديمي، دور و بر روستاي سهولان، از توابع بخش مرکزي شهرستان مهاباد در آذربايجان غربي نبود، حتي اگر آن چشمههاي خروشان و باغهاي ميوه پربار، روستا را احاطه نکرده بودند، وسوسه سوار شدن بر قايقي پارويي و گردش در دالانهاي تو در توي غار معروف اين روستا، حتما ميتوانست هر گردشگري را به آنجا بکشاند؛ وسوسه ديدن قنديلهايي که گاهي خوشه انگور شدهاند، گاه پروانه، گاهي پاي فيل، گاهي توت فرهنگي، گاه عروس دريايي و ... .
تهران ـ کر کبود
همخواني موزون آب و سنگ
برخي از پدربزرگهاي آنها ميگويند که از پدربزرگهايشان شنيدهاند و پدربزرگهايشان از پدربزرگهايشان نقل کردهاند و پدربزرگ بزرگهاي آن پدربزرگها تعريف کردهاند که ... به هر حال مهم نيست دقيقا چه کسي گفته است، مهم اين است که برخي بر اين باورند که شايد نام روستاي کر کبود از نام دو اسب که «کهر» و «کبود» صدايشان ميکردهاند، گرفته شده است.
چهارمحال و بختياري ـ آتشگاه
خانه آبشارها
ممکن است از ما بپرسيد چرا از استان چهارمحال و بختياري که سرزمين لالههاي واژگون است، روستاي آتشگاه از توابع بخش مرکزي لردگان در استان چهارمحال و بختياري را انتخاب کردهايم که کمتر لاله وحشي دارد که به شما پاسخ ميدهيم، اولا لالهها معمولا در ارديبهشت باز ميشوند و در فروردين هنوز باز نشدهاند و ثانيا شک نکنيد طبيعت آتشگاه هم آنقدر بکر و دستنخورده است که از سفر به آن پشيمان نميشويد. قدمت اين روستا به دوره قاجار برميگردد؛ همان زماني که عشاير بختياري آن را به عنوان يکي از ييلاقهاي خود پسنديدند و چادرهايشان را در مجاورت آبشارهاي زيباي آن که در مساحتي سه کيلومتري گسترده شدهاند، برپا کردند.
اگر خواستيد از آتشگاه سوغاتي بخريد، از اهالي سراغ گياهان معطر و دارويي يا شير و پنير و ماست و دوغ محلي يا گليمهاي ساده و بادوامشان را بگيريد. براي سفر به اين روستا، بايد به شهرستان لردگان برويد و از آنجا دو جاده هست که شما را به آتشگاه ميرساند، اولي که طولانيتر است جادهاي است که از روستاهاي منجر موثي و کيهان و چلهگاه و کلار و چمنبيد و دره نامدار و قلعه سوخته و باغ کاج و ده کهنه ميگذرد و جاده دوم که کوتاهتر است، از لردگان و ميلاس و سردشت و آبزا و دلي رد ميشود و به آتشگاه ميرسد.
نظر یادتون نرهههههههههههه
خراسان شمالي ـ درکش
داروخانه سرسبز
چند بار نام روستاي درکش از توابع بخش مرکزي شهرستان مانه و سملقان به گوشتان خورده است؟ آيا دوست داريد مهمان کردهاي کرمانجي در خراسان شمالي شويد؟ تا حالا پيش آمده به آوازهاي محزون آنان، وقتي با دو تار همراه ميشود، گوش دهيد؟ تا به حال دوتارنوازي کرمانجيها را ديدهايد؟ از مهماننوازي و غيرتمنديشان شنيدهايد؟ وصف رسوم و سنتهايشان در عزا و جشن و ... چطور؟ اگر راجع به همه اينها کنجکاويد، به روستاي درکش برويد که مردمش بيشتر کردهاي کرمانجياند.
درکش روستاي خوش آب و هوا و کوهستاني است که چشمههاي فراواني در اطرافش جريان دارند و يافتههاي باستانشناسي در حوالي برج تاريخي سبزعليخان قراچورلو و تپههاي اطرافش، نشان ميدهند اين روستا عمري دويست ساله دارد. از زيباترين جاذبههاي طبيعي روستاي درکش، ميتوان به مراتع وسيع و سبز اطراف روستا، حواشي رودخانه زومار و دره کنداب در جنوب آن اشاره کرد، اما آنچه دوستداران طبيعت را به درکش ميکشاند، جنگل زيبا و انبوه بلوط در نزديکي آن است که تنها جنگل بلوط شرق کشور به شمار ميرود.
يک نکته ديگر هم درباره درکش هست که بد نيست آن را بدانيد. اين روستا بنا بر نظر گياهشناسان، گنجينهاي کمنظير از گياهان دارويي است، به گونهاي که چند سال پيش، يکي از اين کارشناسان گفته بود، 380 گونه گياه دارويي در روستاي درکش شناسايي شده است که 79 گونه از آنها بسيار ارزشمند هستند. او براي نمونه از بابونه بجنورد به عنوان گياهي منحصر به فرد در درمان بيماريهاي گوارشي نام برده بود که در حوالي اين روستا ميرويد. براي سفر به درکش از بجنورد به سمت آشخانه حرکت کنيد و همين که روستاي کلاته زمان صوفي را پشت سر گذاشتيد، نرسيده به جوزک، جادهاي فرعي شما را به روستا ميرساند.
سيستان و بلوچستان ـ تيس
از خانه جنها تا خلوت با دريا
آنجا روي يکي از آن صخرههاي آهکي بلند که هنوز از پسمانده آفتاب ظهر گرمند، گوشهاي دنج و خلوت پيدا ميکني و مينشيني و خورشيد را نگاه ميکني که سرخ و لرزان و بي هيچ تقلايي در دريا غرق ميشود و به صداي موجهايي گوش ميکني که آرام و منظم بر تن صخرهها ميکوبند و اگر حوصله داشتي به بلوچهاي سپيدپوشي که با دست پر از دريا برميگردند، «خداقوت» ميگويي، اما همه اين توصيفها حتي گوشهاي از زيباييهاي روستاي ساحلي تيس، از توابع بخش مرکزي شهرستان چابهار در سيستانوبلوچستان نميشوند و حتما پيشينيان ما هم اين را فهميدهاند که از 2500 سال پيش در تيس ساکن شدهاند و به آن گاهي بندر تيزيا گفتهاند و گاهي تيز و گاهي تسي.
انتخاب سفر به تيس ـ که از طرف نيکشهر و جاده چابهار ـ کنارک جادهاي آسفالته دارد ـ با خودتان است، اما فقط اين هشدار را بشنويد که اگر به تيس نرويد، نه مقابر جناني گچ را (که به باور اهالي، محل سکونت جنها بوده) ميبينيد، نه پيلبند را، نه سدهاي تيس را، نه غارهاي بان مسيتي و نقاشيهاي عجيب و غريب داخلشان را، نه چاه باستاني تيس کوپان را و نه حتي گورهاي مرموز تپه نهادي را. حالا تصميمتان چيست؟ چمدان ها را ميبنديد يا نه؟
فارس ـ سرمشهد
يک مرد با دو شير مرده
آنجا شما شاهدان جنگي تقريبا تمام شدهايد؛ پيکاري ميان بهرام دوم، پنجمين پادشاه ساساني با شيري شرزه. بهرام خنجرش را در سينه شير فرو کرده و شيري ديگر هم پيشتر به دست او کشته شده و بر خاک افتاده است. پشت سر شهريان چند تن از اعضاي خانوادهاش در کنار کرتير (موبد موبدان) ايستادهاند که ظاهرا بهرام در دفاع از آنها با شيرها جنگيده است. درست بالاي سر بهرام و خانوادهاش هم کتيبهاي نصب شده که يکي از چهار کتيبه موبد موبدان آن زمان و بزرگترين کتيبه عهد ساساني روستاي سرمشهد، از توابع بخش جره و بالده شهرستان کازرون در استان فارس که جادههاي رسيدن به آن چه از طرف برازجان و چه از طرف کازرون، آسفالته و مناسب است.
کردستان ـ پالنگان
پله پله تا بهشت
واقعا عجيب نيست که هنوز هم وقتي ميپرسي: «کدام روستاي ايران معماري پلکاني دارد؟» همه بلافاصله ميگويند: «ماسوله»!. فکر ميکنيد چند نفر در پاسخ به اين پرسش، از روستاي پالنگان از توابع بخش مرکزي شهرستان کامياران استان کردستان، يادي ميکنند؟ فکر ميکنيد چند نفر ميدانند اين روستا گوشهاي از بهشت است؟ چند نفر خبر دارند در ده کيلومتري شمال غرب اين روستا در رشته کوههاي «گواز»، چشمههاي داغ آب معدني شفابخشي از دل کوه، بيرون ميجوشند که از فراواني ترکيبات گوگردي و آهني، شيريرنگ شدهاند؟
پالنگان از راه شهرهاي کامياران و پاوه و سروآباد و سنندج قابل دسترسي است. پس بهانه نگيريد که چون دقيقا نميدانيد کجاست آن را براي سفر انتخاب نميکنيد.
کرمان ـ سيرچ
اينجا با کوير کنار نميآيد
همين ابتدا بايد اعتراف کنيم ما هم پيشتر مثل خيلي از خوانندگان اين مطلب، خيال ميکرديم کرمان استاني گرم و خشک و بي آب و علف است، اما شما هم بايد مثل ما روستاهاي طرز، لالهزار، ميمند، هرزا و ... را ببينيد تا باور کنيد کرمان يک بهشت کوچک و دوستداشتني است که کمتر کسي از همه جاذبههايش خبر دارد. سخت است از بين روستاهاي ديدني کرمان، يکي را انتخاب کنيم، اما وقتي پاي اجبار به ميان ميآيد، ما به هزار و يک دليل، روستاي سيرچ از توابع بخش شهداد را براي معرفي ميپسنديم. ميپرسيد کدام دلايل؟ اول اينکه سيرچ، زادگاه هوشنگ مرادي کرماني، خالق «قصههاي مجيد» است، دوم آنکه روستاي ما، سروي تاريخي دارد که سيرچيها ميگويند دوهزار سال از خدا عمر گرفته است.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: جهانگردی و ایرانشناسی ، ،
برچسبها: